Ambassadeur van Isaac is Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand 2019

Menno Koolhaas, triatleet en op weg naar de Olympische Spelen van Tokio, werd onlangs Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand! Lees hier hoe hij de overwinning veroverde en hoe zijn Isaac Meson hieraan bijdroeg.

In topsport gaat het niet altijd over rozen. En dat merkte ik ook zeker dit jaar. Ik had een geweldige start van het jaar met een nieuw persoonlijk record op de 10 km hardlopen. Ik had een top voorbereiding in Namibië, waar ik samen met de Nederlandse selectie in januari op trainingsstage was. Maar tijdens de eerste wedstrijd kwam mijn vorm er helaas niet uit op alle drie de onderdelen. Tijdens het zwemmen verloor ik de aansluiting waardoor het onmogelijk was om nog met een goed resultaat te finishen. Ik dacht, dat hoort erbij, ik ben goed dus ik hoef mij geen zorgen te maken. Toen maakte ik mijn trip naar Down Under voor twee wereldbekers die daar op de planning stonden. Ik was nog steeds fit alleen kreeg ik het weer niet voor elkaar om het in de wedstrijden tot een goede einde te laten lopen. Ik racete met veel druk en kon niet echt genieten van het moment. Ik racete heel geforceerd en kon als het even niet goed ging mij niet eroverheen zetten om de positieve gedachte eruit te halen.


Ik besloot daarom ook om na de laatste race in Down Under even een break in het internationale racen te nemen. Ik ging races doen die ik leuk vond, ik deed mijn eerste halve triatlon waarin ik direct 2e werd. Ik racete weer in de Nederlandse en Belgische divisie om weer lekker met plezier de races in te gaan. Ik had het plezier ook weer teruggevonden en kon weer met een andere blik de wedstrijden ingaan. En met succes want in alle wedstrijden die ik deelnam stond ik op het podium. 


Mijn eerste echte belangrijke race was dus ook het Nederlands Kampioenschap Olympische Afstand in Veenendaal. Aangezien mijn seizoen ups en downs had, had ik mijzelf voorgenomen geen verwachtingen te hebben van de race en gewoon lekker erin te vliegen en dan zien wat het resultaat gaat worden.

De wedstrijd begon met de 1500 meter zwemmen en vanaf de start lag ik al direct op kop. Samen met een andere atleet kwam ik met een voorsprong van 50 seconden uit het water en wij gingen ons allebei opmaken voor 40 kilometer fietsen. We werkten goed samen en met ons tweeën zorgden wij ervoor dat onze voorsprong gelijk bleef. Ook met ons tweeën kwamen wij met een voorsprong van 1min10 op een groot achtervolgend peloton van de fiets af en na een snelle wissel begonnen we samen aan de 10 kilometer lopen. Met toch wel vermoeide benen van het fietsen was het lopen zwaar. Ook waren de weersomstandigheden zwaar met temperaturen van rond de 30 graden. Na 1:46:27 kwam ik als eerste over de finish en mocht ik mij voor de 3e keer in mijn carrière Nederlands Kampioen noemen (Ook al in 2010 bij de junioren en in 2016 ook bij de senioren).


Een geweldig gevoel om op deze manier de wedstrijd te winnen. Van begin tot eind heb ik de wedstrijd gedomineerd en gewonnen. Na een moeilijk seizoen was deze wedstrijd meer dan welkom en geeft mij het vertrouwen dat ik weer op de juiste weg terug ben! 


Posted in: Fietsen

Posted in: