De eerste race op de nieuwe Isaac Meson in Rotterdam en Antwerpen!

Mijn naam is Menno Koolhaas en ik ben een professioneel triatleet wonend in Sittard, waar ik deel uitmaak van de Nederlandse Triathlon Selectie. Sinds een paar weken mag ik mijzelf met trots ambassadeur van Isaac noemen. Sinds kort rij ik op de nieuwe Isaac Meson Disc. Een hele nieuwe ervaring. Graag deel ik met jullie mij eerste ervaringen met de Isaac Meson.

Sinds een paar weken mag ik mijzelf met trots ambassadeur van Isaac noemen. Sinds kort rij ik op de nieuwe Isaac Meson Disc. Een hele nieuwe ervaring voor mij omdat de blokremmen zijn veranderd in schijfremmen. Al bij de eerste breaktest tijdens mijn eerste rit voelde ik direct het verschil. Met weinig moeite sta je zo stil en bij situaties waarin er snel geremd moet worden ontstaat er totaal geen paniek, maar heb ik controle over de fiets. Bij fietsen in de regen reageren de schijfremmen van de Meson ook perfect. Tijdens de natte omstandigheden blijft het remmen nog steeds gecontroleerd en hoef je niet bang zijn om door te schieten of onderuit te gaan.

De nieuwe Meson is een comfortabele fiets, wat genoeg stijfheid bevat. De fiets is ondanks de extra grammetjes van de schijfremmen en Di2 nog erg licht en met de nieuwe kleuren heeft de Meson een hele nieuwe en mooie uitstraling. 

Op 22 en 23 Juni heb ik voor het eerst een wedstrijd gedaan op mijn nieuwe Meson. Op 22 juni deed ik mee in Rotterdam tijdens een Triathlon voor de Nederlandse Eredivisie, een circuit van 5 wedstrijden door Nederland waarin clubteams en verenigingen tegen elkaar strijden voor de Nationale titel. Rotterdam was de 3e race in het Circuit, een individuele wedstrijd waar op het eind de uitslagen van atleten worden opgeteld. Het team met de beste resultaten wint de race. 

Sinds ik gestopt ben bij mijn oude team ben ik weer terug bij mijn eerste Triathlon vereniging Oceanus Triathlon Aalsmeer. Dit is een vereniging waarin plezier op nummer 1 staat en daarnaast jeugd de kans biedt om mee te kunnen doen in de Nederlandse Eredivise en te kunnen ervaren wat het hoogste niveau van Nederland is. Zonder belang om met het team Kampioen te worden of om wedstrijden te moeten winnen. Een mooie rol voor mij om mijn ervaring in de sport te delen en over te brengen aan de jeugd. 

In Rotterdam had ik een sterke race waarin ik vooral op het zwemmen domineerde. Op de fiets kwam alles bij elkaar waardoor het vooral zaak was om goed voorin te blijven fietsen. In de technische stukjes van het parcours kwamen de schijfremmen van de Meson goed van pas. Ik kon voor bochtjes later remmen waardoor ik constant voorin bleef en ook weinig onnodige energie verspeelde. Met een sterke 2e wissel van het fietsen naar het hardlopen nam ik de koppositie over en die heb ik daarna ook niet meer afgegeven. De eerste overwinning van het seizoen voor mij en ook de eerste overwinning voor een Oceanus Triathlon Team atleet in de Nederlandse Eredivsie was een feit! 

De volgende dag racete ik in het Belgische Antwerpen voor mijn Belgische team. Zelfde format als de Nederlandse Eredivisie maar dan in België. De Belgische competitie is een stuk sterker dan de Nederlandse competitie. Met de vermoeide benen van de dag ervoor stond ik toch wel met heel veel zin aan de start. Met een prima zwemonderdeel kwam ik na 750 meter met een groepje van 8 mannen uit het water. Op de fiets moest ik 4 ronden van 5 km afleggen rondom Antwerpen. Hierin waren ook een aantal kasseien stroken in geplaatst waardoor het een zwaar en lastig fietsparcours werd. De schijfremmen van de Meson kwamen weer goed van pas om bij gevaarlijke bochten goed te kunnen remmen. De kopgroep van 8 man hield stand en met een voorsprong van 30 seconden op het peloton begon ik als 5e aan het 5 km durende looponderdeel. Na 2,5 km was ik opgeschoven naar plek 3. Deze plek heb ik niet meer weggegeven.

Een erg mooi eerste race weekend op de Isaac Meson met een 1e en een 3e plek. Deze posities bevallen mij wel en ik zal ook mijn best doen om bij de volgende races weer zo goed te eindigen. 

Mijn volgende belangrijke wedstrijden zijn het NK Kwart Triathlon in Veenendaal op 24 Augustus en de week erna op 31 Augustus het NK Sprint Triathlon in Ouderkerk aan de Amstel.

#Challenge the Elements!


Posted in: