Smith Ignite Aero helm blog

Soigneren was nog nooit zo makkelijk met de mooie spullen van Smith. Zo heb ik afgelopen zomer de Smith Ignite Aero helm aangeschaft, samen met een sportbril van Smit. Wat een perfecte combinatie.

Je hoort het vaak, “in het echt is die mooier dan op het plaatje”, nou voor deze helm van Smith is dat zeker het geval. De kleuren zijn in het echt net wat sprekender. Daarnaast vind ik de pasvorm erg fijn en de looks super tof. Zeker in combinatie met de zonnebril. 

Met een gewicht van 310 gram is het echt een genot om mee te rijden, je hebt bijna niet door dat je hem draagt. Zelfs in de tijdrithouding weet de helm mijn hoofd koel te houden en mijn zicht niet te belemmeren (bij andere helmen keek ik nog wel eens tegen de rand aan als je diep in de beugels zit). Bij Smith hebben ze er zelfs over na gedacht hoe je het beste je bril in de helm kunt zetten. Dit is echter wel even wennen. Maar eenmaal gewend kun je erop vertrouwen dat de bril er ook niet uit gaat vallen. 

Het enige nadeel van de helm, of zegt dit meer over mij, is dat de bandjes onder je oren moeilijk te stellen zijn. Maar ik sta ook niet bekend om mijn geduld😉. Al met al een top helm waar ik hopelijk vele kilometers van mag gaan genieten.

Posted in: